Vodní kefírové kultury až na 30 litrů kefíru
Kód: FP5Detailní popis produktu
Vyrobte si osvěžující fermentovanou limonádu pro zdravé trávení
Není to nic složitého. Za minutku máte namícháno a za den až dva je hotovo. Vodní kefír vzniká fermentováním neboli kvašením. Během procesu se v něm rozmnoží miliony prospěšných bakterií a enzymů, které pohladí vaše trávení. Nápoj vás nastartuje a osvěží, spolehlivě uhasí žízeň a rozmazlí chuťové pohárky. Vodní kefír je probiotickou alternativou k mléčnému kefíru. Za pomoci startovacích breberek vyrobíte i vegan kefír, třeba z kokosového mléka.
- 100% organické
- zdraví prospěšné
- bez lepku
- bez laktózy
- vegan
Jak na výrobu svěží fermentované limonády
- Připravte si sklenici 1,15 l - musí být naprosto čistá - předem třeba propařte horkou vodou.
- 1 litr převařené a vychladlé vody, ovocné šťávy nebo kokosového mléka.
- 3 lžíce třtinového cukru.
- Libovolně podle chuti hrst sušeného nebo lyofilizovaného ovoce.
- Plátek oloupaného citronu nebo neloupaného bio.
První várka:
Vysypte obsah sáčku startovacích kultur do vychladlé vody s cukrem. Přisypte sušené ovoce a plátek citronu. Dobře promíchejte, uzavřete sklenici a nechte stát při pokojové teplotě (max. do 25 °C). Po cca 48 hodinách máte hotovo.
Ovoce odstraňte a citron vymačkejte do kefíru. Odeberte 200 ml kefíru pro další dávku. Zbývajících 800 ml si vychutnejte :)
Další dávka:
200 ml kefíru doplňte 800 ml převařené a vychladlé vody, přidejte 3 lžíce cukru, ovoce a citron. A jedeme znova :)
Kefír můžete fermentovat 24 až 72 hodin. Čím delší dobu probíhá kvašení, tím je kefír kyselejší.
Můj tip:
- Pokud nejste na fermenty zvyklí, začínejte s dávkováním postupně.
- Pro přípravu zdravé limonády můžete použít i med. Fermentace bude trvat o trochu delší dobu.
Balení: Vodní kefírové kultury - 3 x 5 g
Složení: Hnědý cukr jako nosič mikroorganismů, kefírové kultury (mkroorganismy z rodů Lactobacillus, Lactococcus, Leuconostoc, Saccharomyces, Acetobacter, Kluyveromyces).
Upozornění o alergenech: Může obsahovat stopy mléka.
Skladujte v lednici (příp. v chladu do 20°C).
Ve vodním kefíru z WUGI kultur se netvoří prakticky žádný alkohol (pod 0,1 %), proto se nemusíte bát sednout za volant.
Země původu: EU
Dovozce: UNIBIOM s.r.o.
Minimální doba trvanlivosti: 9 a více měsíců od dodání.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat články. Prosím přihlaste se nebo registrujte.