Vodní kefírové kultury až na 30 litrů kefíru

Kód: FP5
489 Kč
Skladem

Vyrobte si báječně osvěžující fermentovanou limču. Vodní kefír je doslova koktejlem pro zdraví. Jemně perlivý nápoj má plno prospěšných breberek, enzymů a vitamínů. Přitom domácí výroba zdravé kefírové limonády není žádná věda. Stačí balíček startovacích kultur od WUGI, třtinový cukr a voda. K tomu přidejte vaše oblíbené ovoce či bylinky, nechte pár dní pracovat a máte hotovo. Nechcete troškařit? Pořiďte si rovnou výhodnější balení startovacích kultur až na 30 litrů vodního kefíru.

Detailní informace

Detailní popis produktu

Vyrobte si osvěžující fermentovanou limonádu pro zdravé trávení

Není to nic složitého. Za minutku máte namícháno a za den až dva je hotovo. Vodní kefír vzniká fermentováním neboli kvašením. Během procesu se v něm rozmnoží miliony prospěšných bakterií a enzymů, které pohladí vaše trávení. Nápoj vás nastartuje a osvěží, spolehlivě uhasí žízeň a rozmazlí chuťové pohárky. Vodní kefír je probiotickou alternativou k mléčnému kefíru. Za pomoci startovacích breberek vyrobíte i vegan kefír, třeba z kokosového mléka. 

  • 100% organické
  • zdraví prospěšné
  • bez lepku
  • bez laktózy
  • vegan

 

Jak na výrobu svěží fermentované limonády

  • Připravte si sklenici 1,15 l - musí být naprosto čistá - předem třeba propařte horkou vodou.
  • 1 litr převařené a vychladlé vody, ovocné šťávy nebo kokosového mléka.
  • 3 lžíce třtinového cukru.
  • Libovolně podle chuti hrst sušeného nebo lyofilizovaného ovoce.
  • Plátek oloupaného citronu nebo neloupaného bio.

 

První várka:

Vysypte obsah sáčku startovacích kultur do vychladlé vody s cukrem. Přisypte sušené ovoce a plátek citronu. Dobře promíchejte, uzavřete sklenici a nechte stát při pokojové teplotě (max. do 25 °C). Po cca 48 hodinách máte hotovo. 

Ovoce odstraňte a citron vymačkejte do kefíru. Odeberte 200 ml kefíru pro další dávku. Zbývajících 800 ml si vychutnejte :)

 

Další dávka:

200 ml kefíru doplňte 800 ml převařené a vychladlé vody, přidejte 3 lžíce cukru, ovoce a citron. A jedeme znova :) 

Kefír můžete fermentovat 24 až 72 hodin. Čím delší dobu probíhá kvašení, tím je kefír kyselejší.

 

Můj tip:

  1. Pokud nejste na fermenty zvyklí, začínejte s dávkováním postupně.
  2. Pro přípravu zdravé limonády můžete použít i med. Fermentace bude trvat o trochu delší dobu.

 

Balení: Vodní kefírové kultury - 3 x 5 g

Složení: Hnědý cukr jako nosič mikroorganismů, kefírové kultury (mkroorganismy z rodů Lactobacillus, Lactococcus, Leuconostoc, Saccharomyces, Acetobacter, Kluyveromyces).

Upozornění o alergenech: Může obsahovat stopy mléka.

Skladujte v lednici (příp. v chladu do 20°C).

Ve vodním kefíru z WUGI kultur se netvoří prakticky žádný alkohol (pod 0,1 %), proto se nemusíte bát sednout za volant.

Země původu: EU

Dovozce: UNIBIOM s.r.o.

Minimální doba trvanlivosti: 9 a více měsíců od dodání.

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Přidat komentář
Nevyplňujte toto pole:

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat články. Prosím přihlaste se nebo registrujte.