Vodní kefírové kultury na zkoušku

Kód: FP6
199 Kč
Skladem

Znáte vodní kefír? Pokud jste ho nikdy nepili, musíte to napravit. Osvěžující nápoj plný přátelských bakterií, enzymů a vitamínů si zamilujete. K výrobě báječné, lehce perlivé limonády vám stačí pytlíček startovacích breberek od WUGI, třtinový cukr a voda. Podle chuti můžete přidat jakékoliv ovoce či bylinky a rázem máte skvělou a zdravou domácí limču. Zkuste napoprvé testovací balíček. Během 3 týdnů z něj vykouzlíte až 10 litrů vodního kefíru.

Detailní informace

Detailní popis produktu

Vyrobte si osvěžující fermentovanou limonádu. Vaše střeva zaplesají

Není to nic složitého. Za minutku máte namícháno a za den až dva je hotovo. Vodní kefír vzniká fermentováním neboli kvašením. Během procesu se v něm rozmnoží miliony prospěšných bakterií a enzymů, které pohladí vaše trávení. Nápoj vás nastartuje a osvěží, spolehlivě uhasí žízeň a rozmazlí chuťové pohárky. Vodní kefír je probiotickou alternativou k mléčnému kefíru. Za pomoci startovacích breberek vyrobíte i vegan kefír, třeba z kokosového mléka. 

  • 100% organické
  • zdraví prospěšné
  • bez lepku
  • bez laktózy
  • vegan

 

Jak na výrobu svěží fermentované limonády

  • Připravte si sklenici 1,15 l - musí být naprosto čistá - předem třeba propařte horkou vodou.
  • 1 litr převařené a vychladlé vody, ovocné šťávy nebo kokosového mléka.
  • 3 lžíce třtinového cukru.
  • Libovolně podle chuti hrst sušeného nebo lyofilizovaného ovoce.
  • Plátek oloupaného citronu nebo neloupaného bio.

 

První várka:

Vysypte obsah sáčku startovacích kultur do vychladlé vody s cukrem. Přisypte sušené ovoce a plátek citronu. Dobře promíchejte, uzavřete sklenici a nechte stát při pokojové teplotě (max. do 25 °C). Po cca 48 hodinách máte hotovo. 

Ovoce odstraňte a citron vymačkejte do kefíru. Odeberte 200 ml kefíru pro další dávku. Zbývajících 800 ml si vychutnejte :)

 

Další dávka:

200 ml kefíru doplňte 800 ml převařené a vychladlé vody, přidejte 3 lžíce cukru, ovoce a citron. A jedeme znova :) 

Kefír můžete fermentovat 24 až 72 hodin. Čím delší dobu probíhá kvašení, tím je kefír kyselejší.

 

Můj tip:

  1. Pokud nejste na fermenty zvyklí, začínejte s dávkováním postupně.
  2. Pro přípravu zdravé limonády můžete použít i med. Fermentace bude trvat o trochu delší dobu.

 

Balení: Vodní kefírové kultury na zkoušku - 1 x 5 g

Složení: Hnědý cukr jako nosič mikroorganismů, kefírové kultury (mkroorganismy z rodů Lactobacillus, Lactococcus, Leuconostoc, Saccharomyces, Acetobacter, Kluyveromyces).

Upozornění o alergenech: Může obsahovat stopy mléka.

Skladujte v lednici (příp. v chladu do 20°C).

Ve vodním kefíru z WUGI kultur se netvoří prakticky žádný alkohol (pod 0,1 %), proto se nemusíte bát sednout za volant.

Země původu: EU

Dovozce: UNIBIOM s.r.o.

Minimální doba trvanlivosti: 9 a více měsíců od dodání.

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Přidat komentář
Nevyplňujte toto pole:

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat články. Prosím přihlaste se nebo registrujte.